Boeken

EEN AANTAL BOEKEN DIE IK GRAAG AANBEVEEL.


"Tussen vlucht en verlangen", dr. John Townsend. Over eenzaamheid, bindingsangst en de kracht van gezonde relaties. ISBN 90 8075863955. Waarom vluchtren we vaak voor datgene waar we zò naar verlangen: verbondenheid, intimiteit en liefde? We verbergen ons voor God, voor anderen en voor onszelf. Als kind ontwikkelden we deze afweermechanismen vanwege een onveilige omgeving. Het was onze reactie op emotionele beschadiging, angst of schaamte. Maar wat ons toen beschermde, wordt nu een gevangenis en blokkeert ons om vervulling te ervaren en volwassne te worden.

 

 

"In de geest en de kracht van Elia", David Davis. ISBN 90-77412-12-3. De tijden van Elia herleven. God is bezig met het herstel van het huis van Abraham. De verzoening tussen Jood, Arabier (Isaäk en Ismaël) en mensen uit elke stam en natie, bij het kruis van Jezus. "Want Hij is onze vrede, Hij die met zijn dood de twee werelden één heeft gemaakt".

 

 

"Niets moet, alles mag", Kees Roest. ISBN 90 239 0483 4. Praktische handleiding over gezond denken en zelfvertrouwen. Dit boek gaat over RET (Rationeel Emotieve Theorie), een benadering die ik ook wel gebruik. RET is een manier om je denkwijze ook werkelijk te wijzigen. Deze methode leert je om vooral nuchter en realistisch te denken en je zodoende minder gespannen en depressief te voelen. Het zijn niet de gebeurtenissen die je een naar gevoel bezorgen, maar de manier waarop je er tegen aankijkt. In dit boek wordt de RET op christelijke leest geschoeid.

 

 

"Hoe mensen groeien naar volwassenheid", dr. Henry Cloud en dr. John Townsend. Wat zegt de bijbel over onze persoonlijke ontwikkeling? ISBN 90 76193 07X. In Hoe mensen groeien naar volwassenheid geven de schrijvers ons eeuwenoude sleutels in handen voor bijbelse groei. Zij halen toepasselijke voorbeelden uit de praktijk aan, die misschien heel andere dingen laten zien dan wat je altijd gedacht had of meegekregen hebt. Als je geestelijk wilt groeien dan zijn de inzichten die je in dit boek vindt, van essentiële waarde voor je.

 

 

"Grenzen", dr. Henry Cloud en dr. John Townsend. Wanneer zeg ik ja en wanneer zeg ik nee en hoe bepaal ik mijn eigen grenzen! ISBN 90-76193-01-0. Voor een evenwichtige levensstijl is het nodig duidelijke grenzen te hebben. Grenzen definiëren wie we wel en wie we niet zijn. Lichaamsgrenzen helpen ons duidelijk te maken wie ons mogen aanraken en wanneer. Door mentale grenzen kunnen we onze eigen gedachten en meningen hebben. Emotionele grenzen helpen ons met onze eigen emoties om te gaan en ons los te maken van schadelijke en manipulatieve emoties van anderen. Door geestelijke grenzen leren we Gods wil te onderscheiden. Christenen vragen zich vaak af of ze grenzen kunnen stellen en tegelijk een liefhebbend mens kunnen zijn. En wat als iemand overstuur raakt door mijn grenzen? Hoe reageer ik als iemand mijn tijd, energie, liefde of geld wil? Is het egoïstisch als ik van plan ben grenzen te stellen? Op dit soort vragen geven de schrijvers een bijbels antwoord.

 

 

"Een meer dan voortreffelijke weg opdat het u welga", Henry W. Wright. Geestelijke wortels van ziekte en wegen naar heelheid. ISBN: 978-90-813896-1-7.

1. Waarom is er ziekte?

2. Geestelijke wortels van ziekte.

3. Blokkades voor genezing.

4. Wegen tot ziektepreventie.

5. De aard van vele ziekten.

6. Geestelijke wegen tot heelheid en gezondheid.

 

 

"Bevrijd van banden". Over verborgen dynamieken in onze relaties. Door Wilkin van de Kamp. B.v. onvergevingsgezindheid houdt ons emotioneel gebonden aan degene die ons iets schuldig is en aan de pijn die ons is aangedaan. B.v. waanbeelden hebben een aanwijsbare neurologische oorzaak en geestelijke ervaringen hebben een aanwijsbare geestelijke oorzaak. ISBN 978-94-90254-03-2.